Wednesday, November 22, 2006

 

tussenresultaten Igdalen, ideeen, toeristisch dagje

Ook in Agadez hebben ze een scouting.. Kinderen komen uit school..
Proto's van een paar schalen, nog niet af, maar toch. Bij 1 in het midden de onderkant van een frisdrankblikje. Liever zou ik de producten groter zien, maar de beperkte tijd maakt dat we ons tot deze grootte moeten beperken. Prima om het effect te zien van deze materiaalcombinatie.
Zo worden de schalen en manden gemaakt. Enorm veel werk en uitermate zorgvuldig en geduldig uitgevoerd!
Er wordt ook een schaal gemaakt met een zilveren 'hart', gegraveerd, via de zilverstudio van Hermes, die hier ook blijkt te zitten. En aangezien de stad Agadez in vele opzichten een dorp is heb ik de gelegenheid gegrepen om dit uit te proberen. Enigszins onder tijdsdruk: zondagmiddag is de schaal klaar.. maandag mijn terugvlucht. (Hoe ga ik alles meenemen...?)
Het borduurwerk is schitterend gemaakt en ook hier weer met eindeloos geduld en vakmanschap. Zeer waardevol. We moeten manieren vinden om dit vakmanschap tot zijn recht te laten komen. Er zijn verschillende typen of manieren van traditioneel borduurwerk. De meeste producten zijn voor op tafel, in de huiskamer, de keuken... wellicht te combineren met tafellakens en servetten (met bijpassen servetringen uit palme doum)?
De ringen worden traditioneel gebruikt als onderzetter voor de bolvormige kalebassen.

Een zilverwerkplaats in Agadez voert ons jaren terug in de tijd....
...Net als een naaiatelier in de stad: haute couture..
Geld wisselen kan bij de bank, maar de koers is gunstiger in een geldwisselkantoortje of op de markt. Je moet wel weten waar.
De kinderen op straat zijn heel vrolijk!

Comments: Post a Comment



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?