Sunday, February 25, 2007

 

13-21 februari: resultaten

Het metaalwerk dat is overgedaan ziet er schitterend uit, 100x mooier! We brengen het snel naar de Igdalen-vrouwen zodat ook zij aan de slag kunnen en het in de schalen kunnen verwerken. Nu is het wachten tot we de producten weer kunnen ophalen, zo laat mogelijk, om de vrouwen zoveel mogelijk tijd te geven. Het geeft mij de gelegenheid om een aantal andere projecten te bekijken/steunen: het (m.i. geweldige) Jeu de SIDA van Jacques Banaou, het geitengeld-project, het Village Artisanal waar nieuwe vrouweninitiatieven (zeep, afvalplastic) geformeerd worden en - geweldig - het nationaal kampioenschap traditioneel worstelen: La Lutte.
Dan eindelijk de producten ophalen. Niet alles is klaar, niet alles is zo groot geworden als ik had gehoopt, niet alles past in het TAVIE-merk, maar er zitten een paar hele goede resultaten bij. Ook het borduurwerk uit Kerboubou en van de Peul is schitterend geworden. De vrouwen hebben keihard gewerkt. Velen hebben spierpijn in hun schouders en rug om het maar op tijd af te hebben. Met onderstaande foto's licht ik slechts een tipje van de sluier op... Mijn reis zit erop. Met vele kilo's overgewicht in de bagage en een dag vertraging vlieg ik weer naar Nederland om het project daar te vervolgen: Het zoeken van afzetkanalen krijgt nu prioriteit.
Voor wie meer informatie over het project of over de producten wil hebben: a.geels@flex.nl of via www.flex.nl.


Comments:
So you are enjoy your trip so much that you have overweight kilos and a one day delay
I am glad to hear that , but you know it is okay because in Holland, you still can connected with Niger with " Niger away from Niger "which is
So what is your next step from there
Anyway i am sending these few links to connect with the country
http://www.niger1.com
http://www.niger1.com/malaria.html
Stay in touch
email me at niger1.com@gmail.com
 
Post a Comment<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?