Tuesday, February 13, 2007

 

5-12 februari: werkweek en weekend

Tijdens de bezoeken aan de dorpen Indoudou en Azel worden we door getrommel naar een bruiloft getrokken. Het is gebruik hier langs te gaan en geld te geven voor het bruidspaar dat onzichtbaar blijft. Het dansen laat ik aan de vrouwen uit Azel over. De TA-VIE buisjes zijn klaar en brengen we langs bij de dorpen zodat we ook de vorderingen in het werk kunnen zien en nog wat onduidelijkheden kunnen wegnemen. Tussendoor bezoeken we de school in Kerboubou, een put in de woestijn omgeven door vele kamelen, ezels en geiten. Ook stoppen we bij een dorpje waar de Taoureg en de Peulvrouwen samen een tuintje hebben, een unieke samenwerking tussen de 2 volken. De Taoureg, Peul en Haussa leven niet zozeer met als naast elkaar. Het weekend heeft een toeristische invulling: We bezoeken een fantastische vindplaats van dinosaurusbotten. Over een afstand van 180(!) km liggen er complete skeletten van dinosaurussen vlak onder de oppervlakte. De nacht brengen we door in de zandduinen van Tiguidit: koud maar geweldig, inclusief zandstorm(pje) en een vastzittende 4x4. Zondag schommelen we op dromedarissen zittend op een wankel zadelstoeltje naar een lommerrijke picknickplaats. Genoeg energie opgedaan om maandag het laatste metaalwerk op te halen (wat is overgedaan) en heen en weer te rijden naar de vrouwen Igdalen, naar Kerboubou en Tchirozerine om ook daar de TA-VIE buisjes af te leveren.

Comments:
Hoi Abke,
Ik volg je projekt met grote interesse en ben erg benieuwd naar de resultaten van je tweede bezoek (foto's).Wat ik tot nu toe gezien heb was in ieder geval al veel belovend.
Groeten en veel succes daar!!
 
hai abke,
vanuit nog beetje somber delft...is het grandioos, hartverwarmend om jouw indrukwekkende verslag te lezen, de foto's te zien en daardoor met spanning uit te kijken naar je terugkomst. Zou het de mensen aldaar en jou gelukt zijn om met produkten te maken waar men hier warm voor loopt...Krantenartikel gaat van hand tot hand... Goede terugreis, zie je snel, liefs, marja
 
Post a Comment<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?